Zonne panelen

Het zonnepaneel zet zonlicht om naar elektrische energie

Een zonnepaneel is een plaat waarop zonnecellen zijn aangebracht. Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicum. Dit materiaal heeft de bijzondere eigenschap dat het daglicht in elektrische energie kan omzetten (ook wel ‘Photo Voltaic’ of ‘PV’ genoemd).

De omvormer zet de gelijkspanning om in (230 V) wisselspanning 

Dichtbij de zonnepanelen, bijvoorbeeld op zolder, wordt de omvormer geplaatst. Met een omvormer wordt van de elektrische energie 230 volt wisselspanning gemaakt. Op de omvormer worden de zonne panelen DC kabels, en de AC kabel naar de meterkast aangesloten.

De opgewekte elektriciteit kan direct in uw woning worden toegepast

Vervolgens wordt deze elektriciteit toegevoegd aan het elektriciteitsnetwerk van uw woning. De opgewekte elektriciteit wordt dan gebruikt door elektrische apparaten die in werking zijn.

Overtollige elektriciteit wordt aan het openbare elektriciteitsnet teruggeleverd, zodat u rendement op uw zonnepanelen kunt behalen

Als er geen, of niet voldoende vraag, is (van apparaten) dan wordt de teveel opgewekte elektriciteit teruggeleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Zo leveren de zonnepanelen u extra rendement op.